Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи бяха нападнати с камъни в бургаския квартал „Победа“

Снимка: БГНЕС

Полицаи бяха нападнати с камъни в бургаския квартал "Победа". Един от тях е леко ранен, нанесени са щети по три полицейски автомобила. 20 души са задържани.

Първите петима са задържани на 14-и септември смед като полицаи се отзовават на сигнали за сбиване и висока музика на две улици в ромския квартал  "Победа". Намесата им среща съпротива, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Бургас Георги Костов:

Свършили са си колегите служебните задължения, а са посрещнати от арогантните жители на квартал "Победа" с обстрел от камъни. Пострадали е силно казано, но имаме един наранен служител от патрулната кола, който е получил медицинска помощ, след което е продължил да изпълнява служебните си задължения, затова акцентираме върху унищожаване и повреждане на полицейско имущество. Самите действия са особено арогантни и следва да бъдат обществено укорими.

Заради инцидента тази сутрин в "Победа" влизат специализираните полицейски сили и служители от бургаската и варненската жандармерийски части. Територията на квартала е щателно проверена и са арестувани още 15 души, участвали в нападението над полицаите. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44