Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социално-педагогическият интернат в Стралджа ще бъде закрит

Снимка: БГНЕС

Скандално известният Социално-педагогически интернат в Стралджа е в процедура по закриване, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Ямбол. Затварянето на дома е по предложение на Агенцията за закрила на детето.

Предложението за закриване дойде след проверка, която установи, че в Социално-педагогическия интернат е прилагано системно насилие над децата. От Агенцията за закрила на детето потвърдиха, че членове на персонала са прилагали жестоки форми на наказания, като за целта са използвани пръчки, бухалки и палки.

Година след като от УНИЦЕФ подадоха сигнал за насилие, интернатът е пред закриване и само се чака заповедта на министъра.

Останалите в края на август 16 възпитаници са настанени в интернатите в Драгоданово в Сливенско и Варненци в Силистренско. Вече е почти съкратен и целият персонал на интерната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44