Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществена трапезария ще работи в община Ямбол до края на годината

Обществена трапезария ще работи в община Ямбол от  началото на октомври до края на годината. Документи за ползването на услугата се приемат до края на следващата седмица

Социалната услуга могат да ползват лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, съобщи заместник кметът на община Ямбол Илияна Бицова и допълни.

Както и самотно живеещите лица, получаващи минимални пенсии. Разбира се, скитащите и бездомни лица, които всички знаем, че ги има. Окладът на потребителите ще бъде в размер на 2,30, като той се поема сто процента от фонда социална закрила на Министерство на труда и социалната политика.

Пълният комплект от документи  се подават в Община Ямбол. Списъкът с одобрените за услугата "Обществена трапезария" ще бъде оповестен на 30 септември следобед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44