Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щайнмайер: Русия промени границите в Европа и така наруши международното право

Автори: ,
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В реч пред Общото събрание на ООН германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че Русия е нарушила международното право с анексирането на Крим и призова международната общност да не допусне нова поява на студена война между Изтока и Запада, предаде ДПА. Същевременно Щайнмайер изтъкна ролята на дипломацията за решаването на украинската криза:
 
Преди няколко седмици бяхме изправени пред опасността от непосредствена конфронтация между руските и украинските сили и мога да кажа, че и дипломацията помогна да бъде предотвратено това опасно развитие. Някои в тази зала се отнасят към конфликта като към регионална криза, но той засяга всеки от нас. Не коя да е държава, а постоянен член на Съвета за сигурност на ООН - Русия, с анексирането на Крим промени едностранно съществуващите граници в Европа и така наруши международното право.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44