Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неподготвена експертиза отложи делото за експлозията до "Петолъчката" за декември

Снимка: БГНЕС

Делото за експлозията до пътен възел "Петолъчката" е отложено за декември. При взрива на 5-и юни 2012-а година загинаха 3-ма души, нанесените щети се оценяват на около 62 милиона лева. 

Неподготвена комплексна експертиза е причината и този път заседанието да бъде пренасочено.

Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества и така се е стигнало до експлозия, при която загинаха трима души.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като има опасност от разгласяване на държавна тайна. Така всички показания и разпити, както на свидетелите, така и на обвиняемите останаха в съдебната зала.

Делото е насрочено за дните от 10-и до 12-и декември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44