Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски гражданин се е опитал да премине с 29 500 евро през ГКПП "Лесово"

Снимка: архив

Турски гражданин се е опитал да премине с 29 500 евро през ГКПП "Лесово". Парите са били укрити във вътрешни джобове на дрехите.

Нарушителят е пътувал от Румъния за Турция. Той обявил, че няма стока или средства за деклариране. След направената митническа проверка се оказва, че в специално пришити по дрехите му джобове има  29 500 евро в купюри от по 100 и 500 евро. Недекларираната валута е иззета. Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство.

Седем опита за контрабандно пренасяне на валута в евро са разкрити от митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново през последните два месеца. Иззети са 352 080 недекларирани евро с левова равностойност над 690 000 лв. Нарушителите са петима чуждестранни и двама български граждани.

След приключване на съответните наказателни и административно-наказателни производства, недекларираната валута се отнема в полза на държавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44