Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За три месеца НАП в Ямбол вкара в хазната над 2,6 млн. лева от длъжници

Снимка: БГНЕС

Близо 300 длъжници на НАП в Ямболско са започнали да погасяват задълженията си. През последните три месеца в държавната хазна са влезли над 2,6 млн. лева.

През месеците юли, август и септември са проведени 12 търга, на които са продадени недвижими имоти и селскостопански инвентар, собственост на длъжници, съобщават от офиса на НАП в Ямбол. През същите месеци са запорирани банкови сметки, заплати и МПС и е наложена възбрана на недвижимо имущество на 256 некоректни длъжници.

Само три ямболски фирми са получили временни разрешения за неотложни плащания по банковите си сметки въпреки натрупаните задължения, за да не се спира производствения процес.

Публичните изпълнители на НАП - Ямбол са разговаряли с близо 1000 фирми и физически лица с неплатени данъци и осигуровки, изпратени са и писма, с които се напомня за задълженията.

Икономическата криза все още не е отминала и предстоят нови търгове за разпродажба на движимо и недвижимо имущество на фирмите длъжници.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44