Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армията ще получи ново оборудване за горива през 2017-а

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ново техническо оборудване за приемане, зареждане и транспортиране на горива, на стойност от 5,4 милиона долара, ще получи Българската армия през 2017-а година. Проектът беше представен по време на най-мащабното за годината военно учение, което се провежда край Бургас. То има за цел отработване на процедури за подготовка и осигуряване на логистика при разполагането на съюзнически сили на българска територия.

На територия от 8 хиляди квадратни метра, край бургаския квартал "Долно езерово", е изграден лагер по стандартите на НАТО. В него са разположени 10 пункта, полеви парк и различна бойна и специална техника. Ново техническо оборудване ще получи рота “течни товари“ през 2017-а година, заяви началникът на отдел "Логистика" на съвместното командване на силите полк. Иванов.

Демонстрация на модерна техника и бойни умения бяха представени по време на учението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44