Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ води с АБВ последните разговори от първия кръг консултации за правителство

Снимка: БГНЕС

В Народното събрание ще се проведат последните разговори на ГЕРБ с партия АБВ от първия кръг политически консултации за съставяне на правителство.

Партията на Георги Първанов обяви, че няма да участва в управление с ГЕРБ на всяка цена, но при евентуално постигнати общи приоритети АБВ биха подкрепили спешни мерки на новото правителство за преодоляване на зимата.

На масата за преговори АБВ ще постави въпросите за актуализацията на бюджета, казуса КТБ, въпроса за въвеждането на прогресивно подоходно облагане, както и на данък върху крупното наследство. Ще се търси и съгласие за нов избор на изпълнители по обществените поръчки, за адекватна социална политика, достъпно здравеопазване, качествено образование и радикална промяна в съдебната система.

Спешните реформи на АБВ в енергетиката включват пълната независимост на ДКЕВР, размразяването на проекта АЕЦ "Белене" и възстановяване строителството по "Южен поток".

ГЕРБ отчита необходимост от социален елемент, но политиката по заплатите, пенсиите и финансирането от публични средства трябва да бъде съобразена единствено с икономическия растеж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44