Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обсъжда на пленум дали да подкрепи правителство на ГЕРБ

На закрито заседание на Националния съвет на БСП, социалистите ще обсъдят дали партията да остане твърдо в опозиция, каквато заявка беше дадена в изборната нощ, или  да подкрепи правителство на ГЕРБ.

В обявения дневен ред на закритото заседание на пленума е предвидено да се подкрепи председателството на парламентарната група на БСП в 43-ия парламент от лидера Михаил Миков. В партията не са единодушно, че БСП трябва да остане твърдо в опозиция. Припомням, че социалистите казаха вече "не" на коалиция с ГЕРБ на предишния пленум. Тази позиция потвърди и самият Михаил Миков пред "Хоризнот":

Тоест да препотвърди партията това, което й отреди българският избирател на изборите на 5-ти октомври и аз смятам, че това е решението, с което ние ще влезнем в 43-то Народно събрание.

На пленума ще бъде поставен и въпросът, предизвикал вътрешнопартиен конфликт между стари и млади в БСП, провокиран от изказванията на Кирил Добрев срещу дългогодишни членове на ръководството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44