Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Достъпът до Синеморец и Резово е невъзможен, след като р. Велека преля

Река Велека е преляла и достъпът до Синеморец и Резово е невъзможен. Пътят между Созопол и Приморско е отворен, с ограничение на скоростта. До понеделник сутринта остава затворен пътят Царево-Синеморец. Река Велека е излязла от коритото си, уточни областният управител Павел Маринов:

Морето връща водата обратно и пътят за Синеморец е залят и опасен. Няма ток в Синеморец. Eкипите на EVN не могат да стигнат дотам, за да го пуснат. Когато спадне нивото на Велека, за да може да минава от там превозно средство, ще пуснат тока.

Електроенергия няма и в селата Равна гора, Росен и Извор, информираха от областната администрация. Всички пътища в община Бургас са отворени. До Средец е въведено ограничение за камиони, над 5 тона. Няма сигнали за бедстващи хора, уточняват от институциите. Разрушена настилка има в общините Бургас, Приморско, Средец. На места тя е била прясно положена. Бедственото положение остава в сила.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44