Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пленумът утвърди Михаил Миков за председател на ПГ и номинира Янаки Стоилов за заместник-председател на НС

Снимка: БГНЕС
Въпреки свръхочакванията за бурен пленум и оставки заседанието на Националния съвет на БСП приключи само за 45 минути. Социалистите препотвърдиха решението си от миналия пленум, че БСП остава твърдо в опозиция и няма да участва в коалиционно правителство. Въпреки това, според говорителя на партията Атанас Мерджанов, това не означава, че БСП няма да участва в новия парламент по разрешаването на важни проблеми. Той призова ГЕРБ да осъзнае своята тежка политическа отговорност за съставяне на работещо правителство:
 
Ние вече няколко пъти подчертахме, макар да признаваме промяната в диалога, в стила на поведение на Борисов след 5-и октомври, но нищо не може да оправдае факта, че близо 3 седмици ние губим ценно политическо управленско време. Смятам, че тази ориентация, която беше заявена още в нощта след изборите, за съставяне на дясноцентристко правителство, или поне правителство с подобен профил, трябва да бъде окончателно финализирана независимо от определени егоистични партийни интереси на съставящите партиите други коалиции.


Пленумът на БСП утвърди лидера на БСП Михаил Миков за председател на парламентарната група на Левицата и номинацията на заместник-председателя на БСП Янаки Стоилов за заместник-председател на 43-тото Народно събрание. Социалистите няма да правят предложение за председател на парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44