Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл „Странджа“ с две номинации за наградите „Кристална лира“ – 2014


Ансамбъл „Странджа“ на Община Бургас получи две престижни номинации за наградите „Кристална лира“. Призът е за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. Наградите ще бъдат присъдени за 18-а поредна година от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Classic FM радио. Ансамбъл „Странджа“ е номиниран в категориите „Музикален фолклор“ и „Танцов фолклор“ за спектакъла си от Прегледа на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик тази година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новоизгряващи групи можем да чуем на "Отворен фестивал Бургас" в НХК

„Отворен фестивал Бургас“ ще се проведе на 8 юни (събота) в двора на Културен дом НХК от 18:00 часа. Тазгодишното издание на "Отворен фестивал Бургас$ също е насочено към любителите на музикалното и визуално изкуство.  На входа посетителите ще открият фотоизложба и базар за приложни изкуства от бургаски артисти, давайки възможност за среща с някои от..

публикувано на 07.06.24 в 12:40

Бургаският куклен театър с 4 представления на седмица на Флората през това лято

Бургаският куклен театър се мести от следващата седмица в експоцентър „Флора“. Тази събота и неделя, на 8 и 9 юни програма „Уикенди“ ще продължи на сцената на Куклен театър – Бургас от 11 ч. с представлението „ Искам да стана голям“. След тези дати програмата ще продължи през есента. В лятна ваканция излизат и програмите „Сряда вечер“ и..

обновено на 07.06.24 в 11:32

Мария Сапунджиева и Владимир Зомбори играят в Бургас „Премахни от приятели“

Театралната комедия от Стивън Мофат „Премахни от приятели“ ще бъде представена от 19.00 часа, в Културен дом НХК. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев. „Премахни от приятели” е най-новият хит в лондонския „Уест Енд“ и хвърля забавен и сатиричен поглед..

публикувано на 07.06.24 в 10:32

Фолклорен уикенд в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в Бургас. Днес от 20.00 часа, на сцената на Летен театър. Националният фолклорен ансамбъл ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанска филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип. Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас  Зрителите ще се..

обновено на 07.06.24 в 10:11

Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в град Бургас, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Бургас отново е част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година. Днес от 20.00 часа, на сцената на летния театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. След..

публикувано на 07.06.24 в 09:37

Танцовият фестивал „Велека фест“ днес и утре на "Охлюва"

Международният музикално танцов фестивал „Велека фест“ ще проведе своето пето издание в Бургас . Над 150 деца на възраст от 4 до 15 години ще покажат своите таланти днес и утре от 18.00 часа на сцена „Охлюва”.  В продължение на два дни на откритата сцена около 10 групи, с над 200 деца ще представят своите умения и талант. Детският интерфорум е..

публикувано на 07.06.24 в 09:20

Първото издание на Черноморски международен литературен фестивал започва в Бургас

Бургас е домакин на Черноморски международен литературен фестивал от днес до 9 юни. Община Бургас е организатор, а домакин на професионалната програма е Център за съвременно изкуство с библиотека „Пейо Яворов”. Официално откриване е от 19 часа в двора на библиотеката с четене на стихове на Петя Дубарова и Христо Фотев. Над 50 писатели,..

обновено на 06.06.24 в 16:47