Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: БНБ трябва да направи всичко възможно, за да спаси КТБ

Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт смята, че Българската народна банка е абдикирала от задълженията си и се е превърнала в регистратор. Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод вчерашното заседание на бюджетната комисия за доклада на БНБ по казуса с Корпоративна търговска банка. Въпреки това Симеонов смята, че БНБ трябва да спаси или оздрави КТБ:

БНБ трябва да направи всичко, което е възможно, за да спаси или оздрави банката, защото фалитът на банката може да се окаже фатален за цялата банкова система, но това не трябва да става с наши пари. Това трябва да стане, като се даде възможност, за момента има три други банки и финансови сдружения, които имат желание да участват в оздравяването. Това е доста по-приемливо, няма законодателство за КТБ. Очевидно става въпрос за една малка промяна, която да даде възможност и това вероятно ще гласуваме утре още един месец банката да не бъде фалирана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Все още няма ясна оценка колко би струвало на бюджета едно оздравяване на КТБ

В Министерството на финансите следобед предстоят консултации с политическите сили по предлаганата актуализация на бюджета и спасяването на Корпоративна търговска банка. Вчера временната бюджетна комисия в парламента задължи БНБ да предприеме мерки по..

обновено на 30.10.14 в 12:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44