Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Щонов: "Булгаргаз" ще продължи да подава газ на топлофикациите

Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" ще продължи да снабдява топлофикациите със синьо гориво, въпреки големите им задължения към дружеството. Това заяви в парламента министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Той увери, че няма да има последствия за потребителите от днешното предупредително писмо на "Булгаргаз", че от 1-ви ноември ще намали доставките си с 50 на сто към топлофикациите - длъжници:

Почти всички топлофикации дължат пари на "Булгаргаз". На "Булгаргаз" му трябват тези пари, за да може той да си изплати авансово за газта, която идва от Русия. Съответно съобщението към тях е: нека да си оправим търговските взаимоотношения, вие си плащайте навреме. Става въпрос за десетки милиони левове. През последните един-два дни сме провели разговори с голяма част от топлофикациите, за да може "Булгаргаз" да има достатъчно средства, за да осигури тези доставки, но прекъсване няма да има, каза енергийният министър Васил Щонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

От началото на седмицата доставките на газ за България са ограничени с до 40% дневно

Доставките на газ за България са ограничени с до 40 процента дневно от началото на седмицата. Това съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Дафинка Янкова . Тя обаче увери, че намалението няма да се отрази на крайните потребитеи...

публикувано на 30.10.14 в 15:41

"Булгаргаз" предупреди топлофикациите, че количествата природен газ ще бъдат намалени с 50%

Дружеството "Булгаргаз" е изпратило писмо до всички топлофикации, че заявените от тях количества природен газ ще бъдат намалени с 50 на сто от днес. Това потвърди за "Хоризонт" зам.-председателят на браншовата камара на енергетиците при Българската стопанска..

обновено на 30.10.14 в 12:26

Й. Фандъкова: Столичната топлофикация разполага с резерви от мазут

Към момента намаленото подаване на газ не се отразява на потребителите в София, посочи кметът Йорданка Фандъкова . Столичната топлофикация разполага с резерви от мазут, които биха стигнали за около седмица. По думите на Фандъкова, при намаляване или..

обновено на 30.10.14 в 17:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44