Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на БСП препоръча на депутатите от левицата да гласуват против избирането на МС

Снимка: БГНЕС

Ръководството на БСП препоръчва на депутатите от левицата да гласуват против избирането на правителство в парламента. Това обяви лидерът на партията Михаил Миков. Позицията на БСП ще бъде представена утре по време на консултациите при президента, увериха след заседанието на Изпълнителното бюро Михаил Миков и Илияна Йотова.

Изпълнителното бюро препоръчва на парламентарната група да гласува против избирането на Министерски съвет, който се формира, каза Миков.

Йотова допълни: Ние като ръководство на втората по големина политическа сила нямаме никаква представа какъв ще бъде договорът между евентуалните коалиционни партньори. Ние препоръчахме на нашия екип, който утре ще отиде при президента Плевнелиев, да има много активна позиция, защото отказът от участие в управлението не означава отказ от нашата преценка за бъдещото управление на страната. Ние ще бъдем една наистина много зорка опозиция, която ще следи буквално всяко едно действие.

В петък БСП свиква заседание на Националния съвет на партията, което ще обсъди промени в състава на Изпълнителното бюро. Промените, които Михаил Миков ще предложи, са свързани с подобряване ефикасността на работата, но, по думите му, в никакъв случай не става дума за раздели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44