Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП предлага в НС решение как да не се превишава бюджетният дефицит от 3%

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

БСП ще внесе в парламента законопроект, с който предлага решение да не се превишава бюджетният дефицит от 3 % при осигуряването на средства за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете. Лидерът на партията Михаил Миков посочи откъде могат да се намерят пари: 

Смятаме, че има възможности от резерва на управление "Банково" да бъдат осигурени средства за попълване на Фонда за гарантиране на влогове. Там, по наша информация, има около 4 милиарда, далеч по-малко са необходими. Вторият вариант е да се търси ангажиране на ресурси от частните пенсионни фондове. Тук става въпрос за създаване на условия за инвестиция от страна на тези фондове в помощ на Фонда за гарантиране на влоговете. Едни вземания, които при всички случаи са осигурени, обезпечени от държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44