Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Православен свещеник и ходжа осветиха курбан в Крушевец с надежда да спрат тежките пътни инциденти

Снимка: Радио Бургас

Жители на бургаското село Крушевец направиха курбан, за да спрат тежките пътни инциденти, които им се случват през последните години. Преди два месеца - на 11-и септември, на тротоара беше прегазено бебе в количка, а на днешната дата преди три години в катастрофа загинаха двама младежи - брат и сестра .

Православен свещеник и ходжа осветиха курбана в Крушевец. Българи, турци и роми заедно присъстваха на помена, а надеждата им е, че с този ритуал ще сложат край на лошата поличба.

Дано повече да не се случват такива нещастия, каза майката на 11-месечното бебе Красимира Нонка Кънева и заяви, че вярва, че граничният полицай, който премаза детето ѝ, Костадин Стоянов ще бъде справедливо наказан.

Този курбан се прави за селото, защото втори случай - на 11-и със смъртни случаи. Две деца също от нашето село починаха на този ден. Дано повече не стават тези работи. Дано Господ да направи така, че този ден - 11-и, да не е фатален за нашето село.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44