Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Кражбата на тефтерчето на Златанов е поредното издание на случая "Костинброд"

Снимка: БГНЕС
За партия ГЕРБ изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов е поредната манипулация на общественото мнение.

Депутатите от ГЕРБ настояха компетентните органи да предприемат мерки да бъдат открити изчезналите тефтерчета. Цвета Караянчева заяви, че кражбата и спекулациите са поредното издание на слабо режесирания сценарий "Костинброд".

ГЕРБ е най-заинтересованата страна да излезе на бял свят истината и да бъдат разобличени всички сценаристи, направили опит да дискредитират българския президент. Не можем да си обясним защо въпросното вещо лице е сигнализирало органите на реда чак 24 часа след кражбата. Защо съдебните органи разбраха за кражбата от медиите, коментира Караянчева.

Изчезването на доказателство не означава, че делото ще бъде прекратено, заявиха от ГЕРБ и настояха цялото съдържание на тефтерите на Златанов да бъде показано на обществото.

Точно тогава ще бъдат сринати окончателно всички сценарии на разни дами, партийни остриета, които говориха за нещо, което не са виждали, каза още Караянчева.

В пленарна зала партия "Атака" поиска по случая с кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов да бъдат изслушани вътрешният министър Веселин Вучков и главният прокурор Сотир Цацаров.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева не удовлетвори искането заради липсата на писмено заявление.

БСП внася промени в Закона за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси в момент, в който българските граждани са скандализирани от изчезването на тефтерчетата на председателя на Комисията Филип Златанов. Това обяви в парламента депутатът от БСП Мая Манолова, според която моментът на изчезването не е случаен:

В момента, в който производителите на такъв тип лобистка политика по цветановски и по фидосовски се връщат на власт. Инициалите от тефтерчето оживяха и вече с цели имена са във властта.

Мая Манолова обясни, че промените в Закона предлагат ясни публични процедури за избор на членовете на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Прокуратурата проверява действията на полицаи и вещото лице по случая с тефтерчетата на Златанов

Прокуратурата ще проверява и действията на полицейските служители, действали по сигнала на вещото лице по делото "Златанов", подало сигнал, че е изчезнала кожената му чанта с пари и документи. Това обяви градският прокурор на София Христо Динев  в..

обновено на 12.11.14 в 15:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44