Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикати и социалисти искат бюджетният дефицит да не надхвърля 3 процента

Снимка: Радио Шумен



След среща със синдикати и работодатели лидерът на БСП Михаил Миков обяви общото разбиране, че бюджетният дефицит от 3 процента не трябва да се превишава с актуализацията на тазгодишния бюджет.

Лидерът на БСП Михаил Миков подчерта след срещата, че надхвърлянето на бюджетния дефицит над 3% ще бъде лош знак за България в Брюксел:

Има резерви, мисля, че това се споделя от всички, в приходната част, включително и във връзката с едно растящо потребление точно пред коледните и новогодишните празници. 

Димитър Бранков, заместник-председател на Българската стопанска камара, обвърза спазването на бюджетния дефицит с влизането на България в еврозоната:

Най-ранната възможна дата е 2018-а година. Влизането в процедура за свръхдефицит практически ни отдалечава с още поне вероятно 2 години.

Вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков представи предложение на синдиката как да се напълни Фондът за гарантиране на влоговете:

Самият Фонд да емитира заем за своя сметка, като успоредно с това обаче държавата да поеме държавни гаранции за неговото изплащане. Ако Фондът емитира целева емисия към търговските банки, те по-лесно биха могли да поемат дългосрочни условия на погасяване.

КНСБ поиска по време на срещата и разрешаването на проблемите с финансирането и изплащането на заплатите в "Напоителни системи".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44