Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобуси отново ще превозват пътници по жп линията София - Бургас, в участъка Нова Загора - Карнобат

Снимка: БГНЕС
Автобуси отново ще превозват пътниците по жп линията София - Бургас, в участъка Нова Загора - Карнобат. Транспортният министър Ивайло Московски предприема мярката заради зачестилите инциденти през последните седмици и риска от катастрофи. Московски беше категоричен, че независимо от неудобството за пътниците автобусите отново ще бъдат върнати:

Задължително трябва да се прекрати тази практика за смяна на ръчен режим на стрелките и да се премине към трансбордиране на пътници в отсечка от 80 км, да се избегнат дори минимални рискове за пътуващите по това направление.

Транспортирането на пътниците в участъка Нова Загора - Карнобат ще бъде за сметка на изпълнителите на проекта по модернизирането на жп линията, а не за сметка на БДЖ. По договор линията трябва да бъде изцяло готова до края на следващата година.

Транспортирането на пътниците ще продължи, докато отпадне необходимостта от ръчна смяна на стрелките и всичко се автоматизира, допълни министър Московски в Ямбол.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44