Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за умишлен палеж при пожара в база на бивш завод край Равда

| обновено на 19.11.14 в 19:11
След  повторния оглед няма установени данни за умишлен палеж при снощния пожар, унищожил складовата база на бившия Завод за електроника и роботика край Равда. Въпреки това версията за умисъл продължава да се разследва. Тя е сред трите основни предположения на полицията. Другите две са за застрахователна измама или случайно въникнал инццидент.

Складовата база, разположена на площ от 13 декара,  е напълно унищожена. Бившият завод е приватизиран преди повече от 20 години от частна фирма, собственост на израелски гражданин, каза кметът на Несебър Николай Димитров:

Тук по справките излиза, че е собственост на някаква фирма на някакъв израелски гражданин. Това, което знам от полицията, от пожарната, че още вечерта са взели бързи и адекватни действия. Дошъл е представител на собственика. От полицията са му снели данни, показания, пожарната си е свършила навреме работата. В склада не е имало машини, не е имало нищо, просто е имало някакви кашони, стари такива неща, останали от преди години.Това навремето беше завод "Роботика", произвеждаха в машиностроенето, в машинообработваща промишленост нещо, но от 20 години не работи и повече.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44