Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Кърджали провеждат референдум

Снимка: БГНЕС

Ученици от Кърджали гласуват на референдум дали училището им да е президентска или парламентарна република. Това е част от уникален за страната проект, спечелен от езиковата гимназия по Норвежкия фонд за подпомагане на неправителствени организации. Очаква се в днешния вот да се включат над 700 ученици, като право на глас имат само навършилите пълнолетие. 

Заедно с референдума се провежда и избор на евродепутати. Бюлетината е същата като на реални избори с възможност за преференциален вот. Целта е чрез гражданското образование учениците да усвоят демократичните ценности и да научат какви са техните права и задължения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44