Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще внесе законопроект, който не предвижда държавни пари за частните училища

Снимка: БГНЕС

БСП ще внесе в парламента проектозакон за средното образование, който, за разлика от управляващите от ГЕРБ, не предвижда държавно финансиране за частни училища и детски градини. Проектозаконът предлага въвеждането на чуждоезиково обучение още от втори клас, обяви лидерът на социалистите Михаил Миков:

Ние не приемаме частните и държавните училища да бъдат поставени в един механизъм на финансиране. Със законопроекта ще се търси еднакво ниво на масово образование, за да се гарантира равен достъп на всички деца, търсене на решение за гарантиране на ниво на грамотност при завършване на всеки един образователен етап. Предвиждаме въвеждането на чуждоезиково обучение още от втори клас. При децата, расли в друга езикова среда, а не в българска, се наблюдава едно трайно изоставане и непостигане на грамотност при завършване на училище.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44