Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП настоява за изслушване на Бойко Борисов за "Южен поток"

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

БСП настоява за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента за състоянието и перспективите за реализация на проекта "Южен поток". Това обяви лидерът на пхартията Михаил Миков по повод обявеното от руския президент за прекратяване на строежа на газопровода през територията на България при сегашните условия:

Ние сме готови като опозиция да окажем всякакво съдействие по отношение на план,предложен от министър-председателя и от политическите партии, които желаят изграждането на „Южен поток“. В тази дискусия трябва да се търсят най-отговорните национални решения, защото спирането на строителството и заобикалянето на България е акт с много тежки, дълготрайни социални и икономически последици за поколения български граждани.  Очевидно е в този случай, че ЕК не работеше в интерес на българските граждани, на гражданите от страните, през които преминава този  газопровод.

От БСП настояват премиерът да установи контакти с Европейската комисия и с руското правителство. Левицата се надява и на обединените усилия на българските евродепутати и българския еврокомисар в защита на националните ни интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44