Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседание на кризисния щаб в Елхово заради рязкото повишаване на нивото на река Тунджа

Снимка: http://yambolnews.net

Разливът на река Тунджа западно от град Елхово е над 2 километра. Два жилищни блока са с наводнени мазета и вероятно ще останат без ток, съобщи кметът на Елхово Петър Киров. В село Трънково е залята помпената станция и водата в селото ще бъде спряна. Само за няколко часа нивото на Тунджа край Елхово се е покачило с близо 20 сантиметра и е вече почти три метра и 70 сантиметра, при критични за града четири метра. Тенденцията е към повишение, тъй като и при Ямбол реката непрекъснато се вдига. Сега водният стълб е близо четири метра и 40 сантиметра. 

Продължава източването на язовирите по горното течение на река Тунджа. Язовир Жребчево се изпуска със скорост 45 кубични метра в секунда. По-малки язовири също се изпускат, за да се подържа свободен обем. Обстановката се усложнява и заради продължаващия вече трето денонощие дъжд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44