Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава усложнена обстановката в Бургаска област

Снимка: БГНЕС

Остава усложнена обстановката в Бургаска област. Пътят Поморие-Ахелой е проходим в едното платно. Бургаското пристанище е затворено за маневри. Започна прокопаването на втори отводнителен канал на язовир „Зорница“, където заради опасно високото му ниво бяха евакуирани 100 души от две села в бургаската община Средец. Кметът на общината е обявил бедствено положение. 

Движението на влаковете по участъка Карнобат - Варна временно е спряно. Причината е свлачище, което е затрупало жп линията между руенските села Люляково и Листец. Свличания на земна маса има и на пътя Айтос - Карнобат, но участъкът е проходим.

Над 30 семейства са евакуирани в Стралджа, след като тази нощ домовете им са били наводнени. Залети са десетки мазета, хиляди декари с есенници са под вода. Обезпокоителна е ситуацията по течението на река Мараш около селата Атолово, Лозенец и Иречеково. В землището на село Джинот река Мочурица е потопила над 1600 декара с есенници. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44