Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високо остава нивото на Тунджа край Ямбол и Елхово

| обновено на 08.12.14 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Нивото на река Тунджа край Ямбол и Елхово остава високо, а обстановката по долното течение на реката остава критична. В района отново вали.

Увеличават се залетите в Елхово участъци в ниските части на града. Блокиран е достъпът до залети улици, полицейски партули предупреждават водачи и граждани да не преминават. Според кмета на Елхово Петър Киров, обстановката в града се усложнява и е много тежка, но за момента е под контрол и не се налага евакуация. Вода се изпомпва непрекъснато от два жилищни блока, за да не стигне до електрическите табла. В мазетата на наводнените къщи е безсмислено да се изпомпва, тъй като веднага се връща.

Сложна е обстановката и в много от селата на община Тунджа. Най-критична е ситуацията в селата Завой, Веселиново, съобщи заместник-кметът на община Тунджа Пенчо Пенев.

Там в момента техника и хора, които, от една страна, правят бариери, пълнят чували и издигат диги, от друга страна, там, където е необходимо, допълнително отпушват, за да може водата да се оттича. Но и в момента и във Веселиново, и в Завой имаме и в едното, и в другото село около 15-20 къщи наводнени, обясни Пенев.

Над 100 са язовирите в община Тунджа. Всички те се изпускат с пълна скорост. В момента няма опасност от скъсване на язовирни диги, категоричен е Пенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Критично остава положението край Елхово

Критично остава положението край Елхово, където нивото на река Тунджа тази нощ се увеличи с още два сантиметра.Залети са приземни етажи и мазета в ниските части на селото. Сто семейства са в готовност за евакуация.Нивото на реката в района на Ямбол е..

публикувано на 08.12.14 в 09:25

Разливът на Тунджа около Елхово се увеличава

Министерството на околната среда и водите поднови предупреждението си за внезапни наводнения по поречията на Марица и Тунджа. Реките ще се оттичат до обяд, но с прогнозираните валежи по-късно днес водите ще започнат отново да се покачват.  Обстановката..

обновено на 08.12.14 в 08:12

В Елхово са залети няколко улици, отводняват подземните части на три блока

Обстановката в Елхово остава усложнена заради повишеното ниво на река Тунджа, каза за Радио Стара Загора кметът на Елхово Петър Киров. Залети са няколко улици в града. В три блока в Елхово се отводняват подземните им части, с цел да се запази..

публикувано на 07.12.14 в 15:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44