Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банка "Виктория" подновява обслужването на клиенти

Снимка: БТА

Дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" ще започне да обслужва клиентите си от утре, а в понеделник ще бъде избран новият й съвет на директорите, съобщават от БНБ. Банката разполага с ресурс от 160 млн. лева, на колкото възлизат всички сметки на нейни вложители и може да ги обслужва безпроблемно. Очаква се в следващите месеци да има и допълнителни постъпления. След изтичането на специалния надзор над банката се препоръчва привличане на "подходящ инвеститорски интерес".

В новия управителен съвет на ТБ "Виктория" ще влезе един от квесторите, който работи по специалния й надзор - Божидар Аршинков.

Останалите експерти, които ще влязат в новия съвет, са Красимир Ажилов, Галя Димитрова, Евгения Стоянова и Бойка  Василева. Те имат опит от работата си в други банки.

Според БНБ след изтичането на специалния надзор на 22-ри декември банката ще разполага с ликвидност от около 50 на сто от активите и над 100 процента от привлечените от фирми и граждани средства. Ако се възстанови доверието на клиентите и при реализиране на необходимите мерки за промени в структурата на банката, ще бъдат подобрени възможностите за привличане на инвеститорски интерес.

Още с решението си за оздравяването на банката от Централната банка обявиха, че ще бъде продаден част от кредитния портфейл на "Виктория", с което трябва да бъде набавен ресурс от 180 милиона лева. Това е по-голяма сума от необходимото за покриването на всички влогове, независимо дали са гарантирани по закон, или не.

От утре клиентите на банката ще могат да ползват картите си, да теглят пари в брой и да плащат на ПОС терминал. На каса също ще могат да се теглят пари, но при сума над 2 хиляди лева ще трябва предварителна заявка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44