Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва описването на щетите от наводненията в община Тунджа

Снимка: БГНЕС

Комисия започва да описва нанесените от наводненията щети в няколко села на община Тунджа.

Нивото на река Тунджа край Елхово продължава да е много над критичните стойности.

Общинска комисия започва опис на засегнатите домакинства в селата Завой, Веселиново и Тенево. Наводнени са над 300 къщи, десетки хиляди декари с есенници са унищожени, няколко промишлени предприятия също са пострадали. Десетки помпи източват водата от мазетата и приземните етажи, но високото ниво на подпочвените води прави процеса изключително бавен. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви, че ще се търсят средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Първото нещо е да се отдръпне водата, което при зимен период и при тези високи нива на Тунджа няма как да стане за няколко дни. От там нататък описание, оглед на щетите, от там нататък – претенции на всички собственици – с право и основателно.

Продължава да е критична ситуацията в Елхово, за последните два дни нивото на водата спадна едва с около 5-6 см и все още е невъзможно да се предприема реално отводняване. Днес равнището на Тунджа до Елхово е 4 м и 25 см, а под вода вече десет дни са над 250 обекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44