Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата в Ямбол вече е годна за пиене

Водата в Ямбол вече е годна за пиене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Водният режим ще продължи само в индустриалната зона на града.

Нивото на мангана в питейната вода, както и всички останали химични и микробиологичните показатели, са вече в норманите стойности. Заради наводненията помпените станции във вододайна зона да село Кабиле бяха изключени. В продължение на 10 дни Ямбол се захранваше само от кладенците в местността Ормана, които са с високо съдържание на манган. Сега вече работят станциите и в двете зони и качествените показатели на питейната вода са подобрени.
През последните дни нивото на река Тунджа както край Ямбол, така и край Елхово продължава да се понижава. Днес до Ямбол равнището е 4 м и 60 сантиметра, а до Елхово 4 м и 17 см, но все още е далеч от нормалните стойности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44