Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите в Елхово искат персонална отговорност за щетите от наводнението

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Елхово прие единодушно декларация, в която се изразява несъгласие с начина на стопанисване на язовирите "Жребчево" и "Копринка". Съветниците настояват да бъде потърсена персонална отговорност за нанесените щети в района на Елхово.
Повече от две седмици ниските части на Елхово са наводнени. Разливът се смалява, но много къщи и промишлени обекти остават наводнени. Тепърва ще се уточняват щетите и ще се търси финансова помощ от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. На последното си заседание местните общински съветници бяха категорични, че някой трябва да поеме отговорност за случилото се. 
В декларация, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, земеделския министър Десислава Танева и министъра на околната среда Ивелина Василева, съветниците поискаха виновниците за критичната ситуация да бъдат наказани.
 Председателят на Общинския съвет в Елхово Николай Тончев обясни:
 Искането ни не е символ, а презумпция подобни поражения да не се случват, както при нас, така и в цялата страна.
След оттеглянето на водата от улиците и зелените площи веднага ще бъде извършена дезинфекция, стана ясно още по време на сесията. Кметът Петър Киров заяви, че ще започне изпомпване от мазетата и приземните етажи, след като водата спадне достатъчно, за да го позволи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44