Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В крайграничната община Болярово обмислят създаването на мобилен стоматологичен кабинет

Община Болярово
Снимка: Община Болярово
Липсата на лекари и особено на зъболекари в крайграничната община Болярово е един от най-големите проблеми за възрастните хора, които живеят в района. За да получат стоматологична помощ, хората трябва да пропътуват между 50 и 100 километра.

Само трима са семейните лекари в крайграничната община, а стоматолозите са двама, като и двамата работят само в общинския център. Единственото спасително звено в боляровското здравеопазване на практика се оказва Центърът за спешна помощ, който е изцяло оборудван и работи денонощно.

Общинското ръководство се опита през последните десет години да привлече  лекари и стоматолози с предложения за безплатно жилище и дърва за огрев, както и финансово стимулиране. Опитите обаче се оказаха напразни.

Сега съществува нова идея, каза кметът Христо Христов:

Имаме една добра идея, за следващата година да заложим един подвижен стоматологичен кабинет. Някъде вече има такива. Не са много инвестициите, около 18-20 хиляди лева са парите, които се търсят. Може би ще се опитаме да направим един такъв, който по определен график са посещава населените места.

В община Болярово живеят около 3000 души, като има полупланински села, в които има по 10- 20 обитатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44