Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при катастрофа при село Алтимир

Пет леки произшествия станаха само за час на автомагистрала "Тракия"

| обновено на 24.12.14 в 16:49
Снимка: БГНЕС
Двама души са загинали и двама са с опасност за живота при катастрофа, станала край село Алтимир, на второкласния път между Враца и Оряхово. По неизяснени още причини, лек автомобил е навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в друга кола. На място е загинала жена, а шофьорът е починал по-късно в болницата. Състоянието на двамата пострадали е критично - каза директорът на полицията във Враца Иван Кирилов.  

Още една катастрофа във Врачанско днес. Жена без шофьорска книжка, качила детето си в автомобил, е катастрофирала на пътя  между селата Крушовица и Софрониево. По неизяснени причини, колата й се е завъртяла и се блъснала в микробус. Младата жена и детето не са пострадали тежко.

Временно е затруднено движението в двете посоки при 80 км на автомагристрала „Тракия“ - в района на разклона за Калугерово. Причината е пътно-транспортно произшествие. За последния час по магистралата, в района на Пазарджик, са станали пет пътнотранспортни произшествия.

Сблъсък между два леки автомобила е предизвикал верижна катастрофа в района между 75 км – 80 км в посока Пловдив. Заради натоварения трафик през днешния ден на магистрала „Тракия“ край Пазарджик се е образувала "трафик тапа“, затова от полицията препоръчват пътуващите от Пазарджик да използват обходен маршрут през Огняново.

Тежка катастрофа е станала на разклона за Велинград на АМ "Тракия", но в посока София, каза говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сблъсъкът е мажду два автомобила. Пострадал е мъж, който е фрактура на крайниците. Той е откаран в Пазарджишката болница.

Заради натоварения трафик допълнителни патрули на КАТ регулират движението.

От Пътната полиция предупреждават водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в активната и скоростната лента в посока Бургас, а в посока София - само в аварийната лента, спазвайки указанията на контролните органи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44