Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгва делото за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

Снимка: БГНЕС
Делото за жестокото убийство на 8-годишната Александра Тодорова започва в Бургаския окръжен съд. Престъплението беше извършено на 10-и април миналата година в Поморие. Според обвинителния акт малката Алекс е убита чрез задушаване от 39-годишната Атанаска Георгиева от Златоград. Рекорден брой от 88 свидетели и вещи лица трябва да бъдат разпитани по време на съдебния процес.

Убийството на 8-годишното момиче е най-жестокото престъпление, извършено в Бургаска област през последните години. Срещу Атанаска Георгиева е повдигнато обвинение за това, че на 10-и април миналата година в таван, обитаван от нея, е убила по особено мъчителен начин Александра.

Няма процесуални пречки да бъде даден ход на делото
, каза говорителят на Окръжната прокуратура Красимира Кателиева.

Родителите на Алекс искат да научат истината и да бъдат наказани всички лица, замесени в престъплението, каза адвокатът им Росен Кожухаров.

Подсъдимата Атанаска Георгиева не се признава за виновна, каза служебно назначеният й адвокат Калин Янев.

Четири дни ще продължат съдебните заседания по делото.

Още по темата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44