Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паргов: Готови сме за партньорство с АБВ, ако излезе от властта

Калоян Паргов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов обяви, че най-голямата организация на социалистите ще търси за местните избори коалиционен формат отвъд сегашната "БСП лява България". Софийската организация е готова за партньорство с АБВ, но при условие че партията на Георги Първанов излезе от управляващата коалиция, коментира Паргов: 
Предвид подадената ръка от президента Първанов, имаме няколко условия. Първо – излизане от четворната коалиция, разграничаване от дясната политика и изтегляне на представителите в изпълнителната власт на различните позиции и ясно обозначаване в левия спектър с леви политики. При тези условия ние можем да тръгнем да градим едно бъдещо партньорство, предвид задаващите се местни избори. Кандидатът за кмет на София на Левицата трябва да отговаря на три въпроса – да бъде харесвана, разпознаваема фигура с експертен потенциал или да има рейтинг над 10-15 процента в общественото пространство, да бъде припознаван за кмет и разбира се, ще търсим широката му подкрепа, отвъд партийната, която ще му осигурим в началото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44