Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП предлага работещите на минимална заплата да могат да получат обратно платения данък до края на май

Снимка: БГНЕС

БСП предлага да бъде удължен до края на май срокът, в който работещите на минимална заплата да могат да получат обратно платения данък. Новото предложение засяга доход от 340 лева само от заплата, без допълнителните приходи от наеми или помощи. Те станаха пречка много хора да не получат обратно платените данъци през миналата година, обясни депутатът от "БСП - лява България" Корнелия Нинова: 

340 лева само от трудови доходи, като изключваме 27 на брой допълнителни доходи - например помощи и добавки от социално подпомагане, помощи по Закона за закрила на детето, семейните помощи за деца, стипендии за обучение, суми от командировъчни, доходи получени от аренда и аренда на земеделски земи, доходи от продажба или замяна на имущество. 270 000 души чакат това решение, за да си получат обратно парите.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова определи предложението като закъснял популистки ход на БСП:

Това можеше да го направят, когато управляваха. Нещо повече, в края на миналата година, когато се приемаха данъчните закони, това предложение те отново го внесоха. Още тогава ние ги предупреждавахме - в обхвата на този закон попадат около 800 000 български граждани.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44