Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска оставката на министъра на околната среда

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП иска оставката на министъра на околната среда и водите Ивилина Василева.  
Мотивите са свързани с нейното изказване, че заради климатичните промени отсега нататък може да се очакват бедствия подобни на сегашните наводнения, обясни Корнелия Нинова: 
Оставката на госпожа министъра е най-малкото, което може да се очаква в момента. Истинската отговорност носи министър-председателят Бойко Борисов и по обективни, и по политически, по всякакви, каквито искате причини. През октомври го сигнализирахме от трибуната на парламента, че има 78 язовира, които са опасни и до края на 2014-та трябва да бъдат бутнати, има 268 с неизвестен собственик - и той заявява: до края на декември събаряме, бутаме или съответно монтираме, ремонтираме или санкционираме. Сега сме февруари. Нищо от това не е свършено, тоест това беше една акция на PR, на реклама, на помпане на мускули без зад нея да стои реално действие.
Лидерът на БСП Михаил Миков уточни, че въпросът за вот на недоверие на цялото правителство заради наводненията не е обсъждан:
Особено днес, когато траурът все още не е отминал, и когато държавата трябва да приложи всичко, което зависи от нейните институции, от структурите, които са отговорни за облекчаване живота на хората в тази тежка ситуация. Този въпрос не е обсъждан досега.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44