Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми

| обновено на 05.02.15 в 11:51
Снимка: Дора Атанасова

Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми, които затрудняват работата им. До блокада на пътя за квартал "Долно Езерово" не се стигна. Протестиращите се събраха пред наводнения и непроходим подлез на СОМАТ, който спира достъпа им до работните места.

5 дни след поройния дъжд в Бургас подлезът на СОМАТ все още е наводнен. Едва тази сутрин от полицията поставиха пътен знак, забраняващ движението на автомобили. Бетоновозите и товарните коли стоят блокирани на входа за Северната промишлена зона. При всеки дъжд работата на фирмите спира, казаха протестиращите.

Подлезът на входа на СОМАТ се пълни с вода при всеки дъжд. Осем фирми със стратегическо значение за икономиката ни остават блокирани в промишлената зона. Заради наводнения подлез движението на коли спира, не може да се изнася готовата продукция, а за забавянето предприятията плащат неустойки. Поискахме от общината и областната управа да предприемат мерки още в края на миналата година, каза Светослав Георгиев, представител на бетонов възел, който е един от организаторите на протеста. Светослав Георгиев добави още: 

Протестът е насочен към общинското ръководство. Проблемът не е от днеска. Нашето предприятие е тук от седем години. Откакто то съществува, съществува и този проблем и до момента не са взети абсолютно никакви мерки. Затруднен е достъпът към подходите на фирмите. Тука са някъде около осем работещи предприятия. Това се случва при всеки по-сериозен дъжд. Последните порои наистина бяха сериозни, пораженията са големи. Но през последните два месеца лично нашето предприятие се наводнява четири пъти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44