Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: Решение от НС за създаване на Координационен център на НАТО е правно-технически, а не политически въпрос

Снимка: БТА

Вицепремиерът Меглена Кунева заяви в кулоарите на парламента, че евентуално решение от Народното събрание в подкрепа на създаването на Координационен център на НАТО е правно-технически, а не политически въпрос:

Чувството за спешност, за да се намерят решения, трябва да присъства във всички. Смятам, че чувството за спешност трябва да бъде много ясно изразено и пред руската страна. Това чувство за спешност, когато е от мотора на Европа изразено от Германия и от Франция, е много силно казано. Според мен, самият факт, че го изразяват двама лидери преди решението на Европейския съвет, е много добър дипломатически ход, защото руската страна има възможност отново да спечели време, да обмисли и когато дойде моментът за Европейски съвет, мисля, че ще успеят да осмислят миротворческото желание на ЕС, второ, справедливите искания на ЕС, и да реагират съответно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Патриотичният фронт иска президентът да свика КСНС заради планираното създаване на команден център на НАТО

От Патриотичния фронт настояват президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с планираното създаване на команден център на НАТО в България. Народното събрание задължително трябва да даде съгласие за такъв център,..

публикувано на 06.02.15 в 11:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44