Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи проверката на "Енерго-Про"

Т. Петкова: ДКЕВР трябва да наложи санкции на дружеството

Приключила е проверката на енергоразпределителното дружество "Енерго-Про". Тя беше предприета заради получените от абонатите през януари две сметки за ток с един и същи срок за плащане. Според министър Теменужка Петкова за констатираните нарушения Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да наложи санкции на дружеството. Петкова посочи какви са установените нередности: 

Констатирани са случаи, в които часовниците на електромерите не съответстват, има разлика между дневна и нощна тарифа с около половин час. Установен е един случай в град Шумен, в който разликата между дневна и нощна тарифа е близо четири часа. Другото, което установиха контролните органи, е, че на практика се оказва така, че абонатите на "Енерго-Про" получават информация какви са техните сметки за плащане едва когато отидат на гишето и трябва да платят своите фактури, а иначе биха могли да се осведомят за тях по телефона и на интернет сайта на дружеството. Оказа се, че това, което може да се ползва като информация от интернет сайта на дружеството, е само за сведение на отчетения период. Всъщност няма възможност да се върне назад абонатът и да види какво е било неговото потребление назад във времето.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44