Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям инфраструктурен проект започва в няколко села на община Стралджа

Снимка: БГНЕС

Голям инфраструктурен проект започва в няколко села на община Стралджа. За реализацията му по Програмата за развитие на селските райони са осигурени близо 5 и половина милиона лева

Проектът предвижда реконструкция на водопроводната мрежа в село Воденичане и рехабилитация на общинските пътища град Стралджа - село Атолово и Воденичане - Джинот. Дължината на водопроводната мрежа е около 3 км, а пътните участъци, които ще бъдат ремонтирани, са над 7 и половина километра.

Проектът е от голямо значение, тъй като ремонт на водопроводната мрежа във Воденичане, което е едно от големите села в общината, не е правен от 50 години. Загубите надхвърлят 70 на сто, влошени са и качествените показатели на питейната вода. Основният ремонт на пътищата също е крайно наложителен, тъй като общинската пътна мрежа е на места в окаяно състояние, особено след зимните месеци. Очакванията са проектът да бъде завършен в края на лятото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44