Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От АБВ пак натискат за повече президентски правомощия

Снимка: БГНЕС
На консултациите при президента от партия АБВ предложиха разширяване на президентските правомощия чрез промяна в Конституцията. Спрямо отговорностите на държавния глава от партията смятат, че е необходимо да бъде засилена възможността президента да инициира референдуми. 

Друга тема, която предлагат от АБВ за следващия Консултативен съвет за национална сигурност, е участието на България в мирния процес между Украйна и Русия, посочи председателят на парламентарната група на партията Борислав Борисов:
В Консултативния съвет да бъдат преразглеждани отношенията към санкциите върху Русия и набелязване на мерки за развитие икономическото сътрудничество на България с Украйна и с Русия.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да участва в разговорите, но дойде на "Дондуков" 2 само за да направи изявление пред медиите. Според него:
Това по-скоро ми прилича на една игра-лексикон, да си говорим по някои въпроси, нещо като "Стани богат" - въпроси и отговори. Само че политиката не е игра и този човек трябва да разбере най-после.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44