Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската прокуратура поиска доживотен затвор за обвинената в убийство на дете

Снимка: Даниела Костадинова

Най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна поиска за подсъдимата Атанаска Георгиева бургаският окръжен прокурор Димо Маджаров. Срещу Георгиева е повдигнато обвинение за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие. В последната си дума пред съда Георгиева заяви, че е невинна, че съвестта ѝ е чиста и не е наранила или убила детето. 

Детето е било убито по особено мъчителен начин, като извършителят на престъплението е действал без съучастник, каза съдебният лекар Косьо Янков:
Желанието на Атанаска Георгиева да накаже Алекс за нейното поведение, както и за благосъстоянието на семейството ѝ, е основният мотив за убийството, каза прокурорът Димо Маджаров. Той поиска доживотна присъда за подсъдимата.
Случаят е странен, защото няма мотив за убийството, а в обвинението има неизяснени моменти и предположения, заяви в пледоарията си адвокатът на подсъдимата Калин Янев. Той настоява за оправдателна присъда
Очаква се присъдата да бъде произнесена по-късно днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44