Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на АБВ прие оставката на Първанов, той няма да откаже, ако отново бъде номиниран за лидерското място

Националния съвет на АБВ прие оставката на лидера си Георги Първанов с мотивировката " за сведение", защото няма правомощията да сваля доверие.След заседанието Георги Първанов обясни:

Пред съвместното заседание аз потвърдих своята оставка като председател на партия АБВ и в решението, което сме приели, записваме, че оставката се приема от Националния съвет за сведение, тъй като, пояснявам, Националният съвет не е органът, избрал председателя, той няма правомощието да сваля доверие, да приема оставки или да назначава нови председатели.

Решението на Националния съвет включва  провеждането на пряк избор на нов председател на 25 април, в който ще мога да участват както членове на партията, така и нейни симпатизанти.  Първанов призна, че ако бъде номиниран, ще приеме да се бори за председателското място.

Националният съвет прие позиция, в която осъжда категорично като неприемлив подхода на ръководството на Парламентарната група на ГЕРБ и на ръководството на партия ГЕРБ по редица въпроси, с което се обезценява партньорството с АБВ. Първанов мотивира позицията с последното предложение на премиера Борисов в сферата на сигурността и предупреди:

Ако питате мен, това е мое лично мнение, това е извън записаното в документа, аз лично вече смятам това споразумение за замразено.

Оттук нататък  АБВ ще излезе с поредица позиции и ако  разберем, че нашите идеи не се възприемат, то тогава можем да излезем от коалицията, предупреди  Първанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44