Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преминат е червеният праг за високо ниво на р. Тунджа край Елхово

Снимка: yambol.government.bg

Вече е преминат червеният праг за високо ниво на река Тунджа в района на Елхово. По поречието са наводнени хиляди декари земеделски земи и стопански постройки. Нивото на реката ще остане високо и през следващите няколко дни.

Обилните дъждове и овлажнените почви са причина за наводненията в селата на община Тунджа, заяви кметът Георги Георгиев. Изпускането на язовир "Жребчево" беше причина за голямото наводнение в началото на декември, но оттогава нивото на реката и високите подпочвени води продължават да създават проблеми в селата Завой, Веселиново, Кукорево, Ханово, Окоп и Тенево. 

Кладенците са препълнени догоре на хората, кладенците им преливат, и мазетата, разбира се, нещо, което е под земята – то е наводнено.

Сложна е обстановката и в района на Елхово, където Тунджа отново излезе от коритото си и заля градския парк и промишления пазар. Канализацията връща водата по улиците заради високите подпочвени води. Наводнени са мазета и сутерени. Кметът на Елхово Петър Киров заяви, че вероятно празникът на града ще бъде отложен, тъй като е невъзможно да се справят с поредното наводнение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44