Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарна комисия одобри д-р Глинка Комитов за шеф на НЗОК

| обновено на 10.03.15 в 19:58
Снимка: БГНЕС

Комисията по здравеопазване одобри кандидатурата на д-р Глинка Комитов за управител на Националната здравноосигурителна каса. Предстои тя да бъде обсъдена и гласувана в пленарна зала. 

Комитов увери, че ако бъде избран за поста, ще изисква ефективно управление и ефективно изразходване на средствата, както и засилване на контрола на качеството. Той гарантира, че НЗОК няма да извърши нищо без предварителна договорка със съсловните организации и ще има прозрачност в работата на институцията.
Д-р Комитов посочи по време на изслушването, че ще предложи и диференцирано заплащане на клиничните пътеки:

Без значение е собствеността – дали е частна, дали е държавна или общинска, но от значение е каква е въоръжеността, ако мога така да се изразя, на лечебните заведения с, на първо място, специалисти, след това на апаратура и след това, разбира се, как изглежда сградата. Това няма да е без значение за мен.
Според него трябва да има "железен" контрол и на качеството, и на обслужването на пациентите. Затова предлага и разширяване на правата на контролните органи в Здравната каса, които освен планирани, ще налагат и внезапни проверки.
Репортажа на Лили Царева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44