Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Залесяват 160 дка площ в близост до "Петолътчката", унищожени след взрива там през 2012 г.

Снимка: БГНЕС

Близо 160 дка до пътен възел "Петолъчката" ще бъдат залесени тази пролет. При експлозията на 5 юни 2012-а година в базата за утилизация на боеприпаси бяха изпепелени стотици декари смесена гора.

До края на март в местността "Мараш" ще бъдат залесени над 63 000 фиданки, съобщи кметът на община Стралджа Митко Андонов. Мащабната акция е по проект  ”Първоначално залесяване на неземеделски земи” на стойност 101 000 лева, финансиран от  фонд ”Земеделие”.

Предвидено е залесяване с черен бор, тъй като се оказва, че климатът и надморската височина са най-благоприятни за този горски вид. В местността "Мараш" не е имало залесяване повече от 60 години. След пожара, предизвикан от взрива през юни 2012 година, стотици декари в живописната местност заприличаха на лунен пейзаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44