Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 хиляди лева са предвидени за насърчаване на заетостта в Ямболско

Близо 70 хиляди лева могат да си разпределят работодатели от Ямболска област по мерки за насърчаване на заетостта. Безработицата в една от ямболските общини е почти 34 на сто. 

Най-много средства – близо 24 000 лева – са предвидени за насърчаване на предприемачи да наемат безработни младежи до 29-годишна възраст, съобщават от Бюрото по труда в Ямбол. За насърчаване на работодатели да разкриват места за стажуване са заделени 4500 лева. Същата е сумата и за наемане на младежи на непълно работно, а за разкриване на работни места за самотни родители или осиновители са предвидени 4620 лева. По-малки суми се отделят за останалите 14 насърчителни мерки за заетост и обучение. Работодателите могат да подават заявления за свободните работни места и необходимите документи до 23-ти март включително. 
През зимните месеци се отбелязва нов ръст на безработицата в Ямболска област. Официално без препитание са близо 8000 души, като в община Стралджа безработицата е 33,6 процента. Очакванията са от този месец безработицата бавно да започне да спада, тъй като се увеличават местата за работа в селското стопанство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44