Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Недялков: Зеленчукопроизводителите не съществуваме за държавата

Държавата за пореден път противопостави земеделците - зърнопроизводители срещу зеленчукопроизводители. Според Николай Недялков, председател на регионалната асоциация на зеленчукопроизводителите, обаче, те далеч не са с равни права, защото неговите колеги не съществуват за страната ни. Това е показано и след последните бедствия, казва Недялков пред Мариян Иванов:

„Българската държава я интересува само зърнопроизводството. Неслучайно в българия  се създадоха огромни стопанства, които усвояват европейски средства и които унищожават всичко останало. Няма зеленчуци, няма овощия, няма лозя, няма животновъдство.

Просто в българия няма земеделие. Има само зърнопроизводство, което се сведе до ньяколко култури – пшеница, слънчоглед и рапица. Това е! Субсидира се зърнопроизводството, основно то отива за износ. Заради наводненията имаше пропаднали площи със зърнени култури, говори се, че държавата ще им възстанови по 35 лева на декар. Но никой не попита защо са засети тези площи. Зърнопроизводителите засяха и блатата, засяха и чеирите, засяха ливадите, които не са пригодни за зърнопроизводство. Те са спокойни, защото каквото и да стане, те знаят, че държавата ще ги овъзмезди.

Докато при зеленчукопроизводителите тази година от бурите не остана оранжерия със запазен полиетилен. А ние него трябва да го ползваме 6-7 години, но вятърът разкъса всичко. Загубата е тотална. Има зеленчукопрозводители, които това ги довърши.  

Ние пускахме писма, поставяхме въпроса, но за държавата това не е щета.“, подчерта Николй Недялков 

цялото интервю чуйте в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Внучката на проф. Янков-Яна Тодорова

Международна конференция се провежда в БСУ

Преди 100 години в Бургас на 22 юни се ражда Александър Янков и никой не подозира, че той ще стане един от най-известните специалисти по морско право, дипломат и преподавател. Само на 18 години бургазлията  се озовава в затвора, а на 27 вече преподава право в Софийския университет. Бургаският свободен университет и юридическата общност..

публикувано на 20.06.24 в 15:59
Снимката е илюстративна

Планира се нов трафопост в Сливен, за да се спрат прекъсванията

Нов трафопост ще бъде изграден от EVN в кв.“Надежда“ в Сливен в опит да бъде дадена допълнителна мощност към ползвателите и да спрат прекъсванията, съобщават от Областна администрация. С този допълнителен трафопост инвестиционната програма на дружеството за Сливенска област за 2024 година се очаква да надхвърли предвидените 8,7 млн.лв.  Решението за..

публикувано на 20.06.24 в 15:41

Има опасност от въвеждане на режим на водата в Ямболско

Работни групи, с добро техническо оборудване, ще отстраняват аварии по водопроводната мрежа в малките и отдалечени населени места в Ямболска област. Заради трайното засушаване в региона, има опасност от въвеждането на режим в някои от общините. Най-сериозен е проблема с водозахранването в общините Тунджа и Стралджа, където количествата в..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

Предстои основен ремонт на улиците "Черковна" и "Цар Асен" в Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по..

публикувано на 20.06.24 в 14:57

Над 1350 стълба в Бургаско са обезопасени за птиците

Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас, съобщават от дружеството. От там изпълняват и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи. Електроразпределение Юг в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) реализират проект LIFE Safe Grid for Burgas..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

публикувано на 20.06.24 в 13:23

Променя се движението на бързите влакове от и за Бургас през Пловдив

От 25-и юни /вторник/ ще бъдат въведени значителни промени в движението на влаковете през гара Пловдив във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на..

публикувано на 20.06.24 в 12:23